Wij doen

Wat wij doen

ICT4FREE  biedt gratis ICT-oplossingen voor goede doelenorganisaties, d.w.z. non-profit organisaties met een maatschappelijk doel. U kunt bij ons zowel terecht voor advies over de aanpak van een ICT vraagstuk als voor hulp bij concrete projecten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de bouw of verbetering van een website of de implementatie van netwerken en kantoorautomatisering.

Doelgroep

ICT4FREE werkt exclusief voor non-profit organisaties en vrijwilligersorganisaties met een duidelijk maatschappelijk doel. Wij maken geen onderscheid in de grootte of de financiƫle armslag van een organisatie. Een kleine buurtcommissie is net zo welkom als een grote landelijke organisatie. Met onze inzet willen wij ervoor zorgen dat een organisatie beter in staat is om haar werk te doen door beschikbaar geld vooral in te zetten voor kerntaken in plaats van (onnodig) dure ICT oplossingen. We richten ons specifiek op organisaties in de regio Leiden en omstreken ('kleine Randstad').

Wat wij voor u kunnen doen

ICT4FREE kan u helpen met verschillende ICT-oplossingen, zowel bij de hands-on uitvoering van projecten (waaronder website realisatie of de implementering van netwerken of kantoorautomatisering) als  bij het geven van advies over de aanpak van ICT vraagstukken. Lees hier meer over onze dienstverlening en aanpak.

Gratis?

Ja, wij bieden onze diensten gratis aan. U krijgt dus geen rekening voor de tijdsinzet van onze vrijwilligers.

Wel kan het voorkomen dat u in het kader van het project dat wij voor u uitvoeren bijvoorbeeld gebruik wilt maken van een programma of externe dienst waarvoor betaald moet worden, of dat u bepaalde hardware moet aanschaffen voor uw organisatie. In dat geval zijn de kosten daarvan voor uw eigen rekening.
De uiteindelijke beslissing over de aanschaf daarvan ligt dan ook bij u. Daarbij kunt u natuurlijk rekenen op ons advies. Bovendien is het vaak mogelijk dat wij een gunstige prijs voor u kunnen regelen omdat voor veel non-profit organisaties aparte regelingen zijn, dus in voorkomende gevallen overleggen we met u wat de meest wenselijk oplossing is.